Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Diagnostika O celiakii Aktuality O projektu Rady a tipy Odběrová místa

Diagnostika

Nejste i Vy BEZLEPKOVÝ/Á?

Máte podezření na alergii či intoleranci na lepek? Pomůžeme Vám. V laboratořích AeskuLab v souvislosti s lepkem vyšetřujeme:
 

  • Tkáňovou transglutaminázu (tTG) - tkáňová transglutamináza má přímý vztah k patogenezi onemocnění. Stanovení protilátek proti tTG ve třídě IgA je doporučeno jako základní screeningový test pro diagnostiku celiakie.

  • Endomysium (EMA) - endomysiální protilátky jsou velmi spolehlivým markerem celiakie ve screeningových algoritmech.

  • Deamidované peptidy gliadinu (DGP) - DGP protilátky mají význam především pro posouzení aktuálního stavu a dodržování bezlepkové diety.

  • Hladinu celkového IgA - stanovení hladiny celkového IgA by mělo být součástí screeningu celiakie a jiných potravinových intolerancí. Při nízké hladině IgA (selektivní deficit IgA - asi 3 % pacientů s celiakií) může být výsledek laboratorních testů falešně negativní.

  • Kravské mléko IgG, IgA; Sója IgG/β-laktoglobulin - u celiakie se mnohdy vyskytují zvýšené protilátky proti kravskému mléku, vejcím a sóje. Jejich výskyt souvisí s poškozením sliznice tenkého střeva a následnou reakcí na další složky potravy. Proto je dobré nechat se laboratorně vyšetřit i na tyto intolerance.


Zjistěte svoji intoleranci k lepku dříve, než bude střevní sliznice poškozena! Až 85 % lidí trpících intolerancí na lepek o ní neví.

Zkontrolujte si správnost dodržování bezlepkové diety!

Ověřte si svou predispozici k alergiím!



Stačí přijít na odběrové místo AeskuLab a nechat si odebrat zkumavku krve.