Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Diagnostika O celiakii Aktuality O projektu Rady a tipy Odběrová místa

Kynutý knedlík přílohový

Suroviny:

300 g bezlepkové mouky
180 ml vody
1 vejce
15 g droždí
1,8 g cukru
1,8 g soli

Postup:

Droždí rozmícháme v malém množství vlažné vody s cukrem a trochou mouky. Necháme vzejít kvásek. Následně spojíme s ostatními surovinami a vyhněteme vláčné těsto. Hněteme asi 8 min, jakmile mouky ve směsi pomalu nabobtnají, konzistenci upravujeme přidáním vody nebo mouky. Necháme pár minut odležet a ihned tvarujeme. Těsto zpracováváme pomaštěnými dlaněmi. Vyválíme pravidelné šišky průměru asi 5 cm a necháme pod utěrkou kynout. Doba kynutí je závislá na teplotě a vlhkosti prostředí. Dobře nakynuté šišky vaříme v páře. Opatrně položíme na namaštěný pařák a pod pokličkou vaříme 20–25 min. Hotové knedlíky můžeme potřít olejem.