Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x
Diagnostika O celiakii Aktuality O projektu Rady a tipy Odběrová místa

Pizza - těsto

Z bezlepkové mouky si snadno připravíme těsto na chutnou domácí pizzu. Nabízíme dva recepty – s vejci i bez vajec. Běžně se samozřejmě vejce do pizzového těsta nedává, ale v téhle bezlepkové variantě má své opodstatnění a dodává těstu určité vlastnosti.

Suroviny na těsto bez vajec:

150 g bezlepkové mouky
1,8 g cukru
8 g droždí čerstvé
3 g soli
105 ml vody
15 ml olivového oleje

Suroviny na těsto s vejci:

150 g bezlepkové mouky
1,5 g cukru
6–8 g droždí čerstvé
cca 90 ml vody
1,5 g soli
1 malé vejce

Postup:

Z trochy vlažné vody, droždí, cukru a lžíce mouky připravíme kvásek, který smícháme se zbylými surovinami a vytvoříme vláčné těsto. Těsto necháme asi 10 min. odpočinout. Poté roztlačíme do tenkého plátu na vysypaný plech. Povrch potřeme rajčatovou omáčkou a poklademe surovinami, které máme na pizze rádi. Např. mozzarella, šunka, žampiony. Nezapomeneme na koření (bazalka, oregano). Před pečením povrch zakápneme olivovým olejem. Pečeme na prudko při teplotě kolem 230 °C cca 6 minut. Ihned podáváme.