Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x
Diagnostika O celiakii Aktuality O projektu Rady a tipy Odběrová místa

Rychlá buchta ovocná a perníková

Chceme-li připravit "něco sladkého", aby to bylo snadné a rychlé, můžeme zvolit jeden z těchto receptů. Jejich kouzlo je v tom, že všechny ingredience smícháme dohromady, těsto nalijeme na plech, upečeme a máme hotovo.

Recept s ovocem:

bezlepková mouka 200 g
Vejce celá 4 ks
Voda teplá 70 g
Olej 75 g
Cukr krupice 180 g
Kypřící prášek 12 g (1 balíček)
Citrónová kůra

K dohotovení:

menší kousky ovoce nebo bobule. My jsme zvolili broskvový kompot, dobře okapaný, nakrájený na drobné kostky.

Postup:

Mouku dobře promícháme s kypřícím práškem. Pak všechny suroviny dáme do šlehače a několik minut mícháme (samozřejmě můžeme i ručně ). Potom nalijeme na vymaštěný a vysypaný plech vrstvu 2-3 cm. Povrch posypeme kousky ovoce a můžeme přidat plátky mandlí. Pečeme zvolna. Začínáme na 150 °C a postupně zvýšíme na 170 °C, při níž dopékáme.

Recept s chutí perníku:

bezlepková mouka 200 g
Vejce celá 4 ks
Voda teplá 70 g (polovinu můžeme nahradit silnou kávou)
Olej 75 g
Cukr krupice 180 g
Kypřící prášek 12 g (1 balíček)
1 ČL kakaa
1 ČL perníkového koření

Na dohotovení:

kostky kandované pomerančové kůry, mandlové plátky

Postup:

Mouku dobře promícháme s kypřícím práškem, kakaem a kořením. Pak všechny suroviny dáme do šlehače a několik minut mícháme. Potom nalijeme na vymaštěný a vysypaný plech vrstvu 2-3 cm. Povrch posypeme pomerančovými kostkami a můžeme přidat plátky mandlí. Pečeme zvolna. Začínáme na 150 °C a postupně zvýšíme na 170 °C, při níž dopékáme.