Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Diagnostika O celiakii Aktuality O projektu Rady a tipy Odběrová místa

Kokosová srdíčka

Kdo má rád kokos a dobroty z něj vyrobené, toho jistě potěšíte těmito srdíčky.

Suroviny:

120 g bezlepkové mouky
20 g kukuřičné mouky hladké
100 g kokosové moučky
100 g tuku (Hera, máslo)
80 g moučkového cukru (vč. vanilky)
1 žloutek
na zdobení lískové oříšky

Postup:

Suroviny dobře prohněteme a necháme odležet v chladnu (aspoň 1 hod.) Poté rozválíme asi na 3 mm silný plát a vykrajujeme srdíčka. Lískový oříšek rozkrojíme a každou půlku lehce vtiskneme do středu srdíčka. Pečeme při teplotě 170°C do lehkého zrůžovění.