Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x
Diagnostika O celiakii Aktuality O projektu Rady a tipy Odběrová místa

Medvědí pracky

Pracičky, medvědí pracky nebo pracny – názvů je mnoho, ale vždy jde o oblíbené cukroví s chutí oříšků a orientálního koření.

Suroviny:

170 g bezlepkové mouky
80 g tuku
30 g kukuřičné hladké mouky
40 g mletých ořechů
70 g cukru moučka + cukr na obalování
1/2 vejce
1 lžíce kakaa
citrónová kůra
koření: mletý hřebíček a skořice (asi 1/3 ČL od každého)

Postup:

Koření nejprve promícháme s moukou, kakaem a cukrem. Poté přidáme ostatní suroviny a důkladně prohněteme. Necháme odležet alespoň 1 hodinu v chladnu. Z těsta děláme menší kuličky, které vtlačíme do řádně vymazaných formiček na pracky. Pečeme při teplotě 160–170 °C. Po upečení necháme chvilku stát, pak vyklepeme z formiček a můžeme (ale nemusíme) obalit v moučkovém cukru.