Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x
Diagnostika O celiakii Aktuality O projektu Rady a tipy Odběrová místa

Vanilkové rohlíčky

Tradiční cukroví českých Vánoc v bezlepkovém provedení...

Suroviny:

190 g bezlepkové mouky
50 g kukuřičná mouky hladké
50 g cukru "moučka"
160 g Hery
100 g mletých ořechů
1 žloutek
- na obalení cukr "moučka" smíchaný s vanilkovým cukrem

Postup:

Suché suroviny promícháme, přidáme změklý tuk a vejce. Dobře prohněteme a necháme odležet asi 1 hodinu (můžeme i přes noc) v chladnu. Z těsta tvarujeme rohlíčky tradičním způsobem nebo si vyválíme silnější plát těsta (0,8–1 cm) a kulatým formičkou vykrajujeme půlměsíčky. Ty pokládáme na vysypaný plech. Pečeme při teplotě asi 170 °C do zrůžovění. Z plechu je nesundávejme vřelé, jsou v tu chvíli křehké. Ještě teplé obalujeme ve směsi cukru s vanilkou.