Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Diagnostika O celiakii Aktuality O projektu Rady a tipy Odběrová místa

Jáhlové koblížky

Snadným a chutným dezertem, který si můžete připravit ze směsi na jáhlové těsto, jsou jáhlové koblížky. Můžeme postupovat podle dvou receptur, stačí si vybrat.

Suroviny - receptura I:

200 g směsi na jáhlové těsto
250 ml mléka
1 vejce

Suroviny - receptura II:

200 g směsi na jáhlové těsto
200 ml mléka
200 g měkkého tvarohu
2 vejce

Postup:

Podle zvolené receptury vypracujeme těsto, které necháme několik minut odležet (postupně houstne). Z těsta vytvarujeme kuličky o průměru asi 2 cm a smažíme ponořené v rozpáleném tuku asi 4–5 min., dokud nedocílíme požadované barvy. Posypeme vanilkou ochuceným práškovým cukrem. Podáváme se šlehaným oslazeným tvarohem, marmeládou nebo čerstvým ovocem.