Odběrová místa Kariéra Firemní kultura Logo Bezlepkovi

Laboratoře AeskuLab získaly do své skupiny síť laboratoří Euromedic

Praha 17. října 2013

Klinické laboratoře AeskuLab v Česku posilují. Laboratorní skupina, patřící do portfolia společnosti Mid Europa Partners, odkoupila od Euromedic International laboratorní divizi, do které patří kromě jiného dvojice pražských laboratoří, Laboratoře Euromedic a Lékařské laboratoře, a laboratoře Imuno v Ústeckém kraji. Vypořádání transakce podléhá splnění obvyklých odkládacích podmínek.

“Akvizice laboratoří Euromedic je důležitým krokem v naší strategii konsolidace středoevropského laboratorního trhu. Od naší prvotní investice se portfolio laboratorních firem rozrostlo z jedné společnosti realizující kolem 20 milionů testů ročně do skupiny národních lídrů nabízející vysoký standard služeb s objemem výkonů přesahující 90 milionů testů.” Tak komentoval transakci Matthew Strassberg, senior partner společnosti Mid Europa Partners, který zodpovídá za zdravotnické projekty.

Peter Lednický, předseda představenstva společnosti AeskuLab dodal, že “jsme si dobře vědomi dobrého jména a vysoké kvalitativní úrovně laboratoří Euromedic v České republice. Připojením laboratoří do skupiny AeskuLab budou získány potřebné kapacity na další zlepšování kvality služeb klientům a zkracování celé preanalytické fáze od přijetí vzorku do jeho vyšetření.

Euromedic International prodejem laboratoří potvrdil svůj záměr nadále posilovat svou pozici jen v oblasti zobrazovacích diagnostických metod. Jak řekl Dimitris Moulavasilis, CEO Euromedic International, "jsme velice hrdí na to, co jsme v Česku dokázali v oblasti laboratorní diagnostiky. Tato transakce je potvrzením schopností a kvalit všech našich zaměstnanců. Věříme, že Mid Europa Partners budou dobrým domovem pro naše laboratoře a ty naopak umožní skupině dále stavět na jejich síle a úspěchu. Transakce nám umožní věnovat veškerý čas a budoucí zdroje na posilování naší vedoucí pozice v oblasti diagnostiky a léčby rakoviny.”

Proč AESKULAB?

• Kvalita, kvalifikace, zkušenost a spolehlivost.
  • Široké spektrum vyšetření.
  • Hustá síť odběrných míst po celé republice.
  • Desítky svozových tras.
  • Moderní diagnostické metody, přístroje a technologie.
  • Rychlá diagnostika onemocnění.
  • Odborné konzultace pro celou republiku.
  • Bezplatný odvoz a likvidace infekčního odpadu.
  • Automatizovaná příprava a diagnostika vzorků.