AeskuLab nabízí možnost přednostního PCR vyšetření pro účastníky letních táborů.

Covid-19Datum publikace: 19.7.2021

Provozovatelé prázdninových táborů hlásí naplněné kapacity, celá řada z nich ale zároveň řeší, jak v souladu s červnovým nařízením vlády nechat děti otestovat. Největší poskytovatel laboratorních služeb v tuzemsku AeskuLab proto pro členy Asociace dětské rekreace otevřel přednostní kapacity PCR testů na svých odběrových místech a zřídil dalších 28 samosběrných míst po celé ČR. 

Nejen pro členy Asociace dětské rekreace jsou k dispozici rozšířené kapacity PCR testování na odběrových místech AeskuLab. Testování probíhá formou samoodběru a to tak, že rodič provede rezervaci samoodběrové sady (odběr pomocí tamponu) v některém z vybraných odběrových míst AeskuLab. Tato místa jsou v Praze, Brně, Olomouci, Zlíně, Ostravě, Teplicích, Lounech, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Zlíně, Liberci,  Teplicích, Chomutově, Klášterci nad Ohří, Litvínově, Lounech, Lysé nad Labem, Mostě a Poděbradech.

Rezervaci je možné provést na webové adrese rezervace.aeskulab.cz/tabory
 

„Podařilo se nám na tuto situaci rychle zareagovat a v rámci dalšího rozšíření našich testovacích kapacit jsme otevřeli možnost přednostního PCR testování pro pořadatele dětských táborů. K tomu jsme zřídili téměř třicet dalších samoodběrných míst,“ říká Bc. Kamil Doležel, generální ředitel společnosti AeskuLab.
 

Společně s prázdninovým obdobím a cestováním lidí na dovolené ovšem laboratoře registrují také vysoký zájem o PCR testy. V pátek 16. července například provedly přes 46 000 vyšetření zmíněnou metodou, což je nejvyšší číslo od října loňského roku.