Laboratoře AeskuLab spustily rezervační systém pro bezplatné screeningové PCR testování

Covid-19Datum publikace: 10.6.2021

P r a h a, 10. června 2021 – Zájemci o PCR testy na onemocnění Covid-19 hrazené ze zdravotního pojištění mají nyní možnost rezervovat si termín vyšetření na odběrových místech AeskuLab. Největší poskytovatel laboratorních služeb tak reaguje na opatření české vlády, podle kterého lidé mohou využít až dvou bezplatných vyšetření prostřednictvím screeningového PCR testu za měsíc. 
 

Rezervace termínu je možná na odběrových místech AeskuLab v Praze, Brně, Ostravě, Teplicích, Lounech nebo Českých Budějovicích. Vyšetření probíhá metodou odběru přes tampon a je nutné se na něj registrovat z důvodu dodržení mimořádných a bezpečnostních opatření, tedy aby se před odběrnými místy netvořily větší skupinky lidí a byly dodrženy požadované rozestupy.
 

Možnost rezervace platí kromě screeningových testů také pro ty antigenní, které pojišťovny hradí v intervalu po sedmi dnech. V ceně je zahrnutý také certifikát o výsledku vyšetření, kterým je nutné prokázat se při využívání vybraných služeb či při cestách do zahraničí.
 

„Naším cílem je vždy zabezpečit vysokou kvalitu zpracování testů, které mají diagnostický a preventivní význam, garantovat validitu výsledků a zároveň jejich platnost nejen v České republice, ale také v zahraničí,“ říká Bc. Kamil Doležel, generální ředitel společnosti AeskuLab.
 

Nechat se bezplatně otestovat mohou všichni, kdo jsou účastni veřejného zdravotního pojištění v České republice. Na hrazený test má nárok i očkovaná osoba nebo ten, kdo onemocnění Covid-19 prodělal a je v ochranné lhůtě 180 dnů po prvním pozitivním testu.