Výzva pana profesora Thona

Protilátky Covid-19Datum publikace: 30.9.2021

Vážení účastníci studie protilátek COVID-19,

děkuji, že se účastníte studie, která zásadním způsobem sleduje imunitní odpověď české populace na infekci virem SARS-CoV-2.

V naší studii zachycujeme rozvoj protilátek v čase. Právě proto potřebujeme, abyste se dostavili na všechny plánované odběry a pomohli tak dokončit práci, kterou jsme všichni s takovým nasazením započali.

Prosím přijďte na odběr i v případě, že jste prodělali COVID-19 nebo podstoupili očkování. Přijďte si zkontrolovat hladinu protilátek, která se vyvíjí.

Pokud nejste očkování a váháte, přijďte si před zimním obdobím ověřit, zda můžete mít ochranné protilátky.

Studie totiž jako jediná v České republice přinesla výsledky o situaci v naší populaci vloni při druhé vlně – více se dočtete v tiskové zprávě https://www.muni.cz/pro-media/tiskove-zpravy/studie-proseco-ukazala-dynamiku-protilatek-proti-sars-cov-2-v-ceske-populaci-do-brezna-2021

Svým pokračováním ve studii přispějete k získání dalších informací o situaci v České republice před zimním obdobím, a svojí účastí pomůžete rozhodnout, pro které ohrožené je očkování vhodné.

Stanovení protilátek odhaluje dřívější, i bezpříznakové, prodělání infekce a přináší informaci o hladině vašich ochranných protilátek např. i po očkování. To jsou pro nás všechny důležité informace.

Děkujeme všem, kteří poskytnou všechny 3 odběry.

Váš,

Prof. MUDr. Vojtěch Thon. Ph.D.

v.r.