Češi mají zájem o prevenci, teď si jí budou moci pořídit i online

AktuálněDatum publikace: 6.9.2022

Pandemie změnila pacienty na zákazníky. Aby se mohli objednat na PCR testy, museli se mnohdy naučit orientovat ve složitém medicínském jazyce, v různorodé nabídce laboratoří a „proklikat“ se skrze rezervační systémy. „Po předchozích vlnách pandemie se také zvýšil zájem o preventivní vyšetření, podle výsledků našeho průzkumu se prevenci vyhýbá jen každý pátý. Toto byl také impulz zřídit digitální platformu, která nabídne možnost zjistit více o svém zdravotním stavu, bez čekání u lékaře a s pohodlným objednáním online,“ vysvětluje Kamil Doležel, generální ředitel laboratoří AeskuLab . 

 

Digitální platforma LabOnline nabízí 27 balíčků připravených podle pohlaví, věku nebo individuálních potřeb zákazníků. Vyšetření se hradí mimo veřejné zdravotní pojištění, tedy jako samoplátce, popř. formou dárkového poukazu. Výběr balíčků se bude do budoucna rozšiřovat.

 

Před spuštěním digitální platformy LabOnline nechaly laboratoře AeskuLab zpracovat průzkum o prevenci, který mimo jiné prozradil, že balíčky preventivních krevních vyšetření pro samoplátce jsou atraktivní pro nadpoloviční většinu respondentů (53 %). Zajímavější jsou pro mladší respondenty (58 %) a pro respondenty se středoškolským a vysokoškolským vzděláním. Zájem je patrný bez ohledu na faktor příjmu, ani osobního, ani domácnosti.

 

LabOnline je spuštěn s následující nabídkou balíčků:

  • Prevence u žen 20+, 30+, 40+, 50+ a 60+

  • Prevence u mužů 20+, 30+, 40+, 50+ a 60+

  • Těhotenský test

  • Testy protilátek proti Covid-19

  • Testy imunity a intolerancí

  • Balíčky „Jak jsem na tom“ (krevní skupina nebo vyšetření hladiny vitamínu D)

  • Sexuálně přenosné nemoci

  • Genetické testy

  • Vyšetření pro děti

 

Postup při objednání je jednoduchý:

  1. na webové stránce cz.lab.online stačí vybrat test

  2. zvolit si termín a místo odběru

  3. počkat si na výsledek

Vyhodnocení výsledků je dobré konzultovat s lékařem. Pro laika, který obdrží výsledky z laboratoře je zde možnost rychlého posouzení, a to díky sloupcům na výsledkovém listě, které zobrazují referenční hodnoty a grafické zobrazení formou hvězdiček v závorkách, někde i formou plusů a mínusů. Je-li hvězdička před závorkou, hodnota je nižší, než je referenční mez, v případě hvězdičky za závorkou je hodnota vyšší.

 

Obsah obrázku stůl

Popis byl vytvořen automaticky

 

„Lidé v České republice si více uvědomují hodnotu svého zdraví. Proto věříme, že se pacienti zvyknou objednávat si balíčky vyšetření online. Na straně laboratoří jde také o velký milník. Dosavadní, převážně na lékaře orientovaný přístup, se mění na zaměření na koncového zákazníka – pacienta,“ říká Josef Danda, obchodní ředitel laboratoří AeskuLab, který na zavedení LabOnline pracoval téměř od samého počátku. 

 

Více na https://cz.lab.online/ 

 

Obsah obrázku text

Popis byl vytvořen automaticky