Akvizice dokončena, Unilabs je definitivně součástí dánského koncernu A.P. Moller Holding

AktuálněDatum publikace: 15.3.2022
Unilabs, přední evropský poskytovatel diagnostických služeb, je nyní součástí dánského A.P. Moller Holding, založeného a provozovaného rodinou Maersků. Dohoda oznámená v prosinci 2021 byla dnes uzavřena. "A.P. Moller Holding je fantastický nový vlastník a dokonale zapadá do naší kultury Care Big,“ řekl Michiel Boehmer, generální ředitel společnosti Unilabs. Její součástí jsou také laboratoře AeskuLab, největší poskytovatel laboratorních služeb v Česku.

 "A.P. Moller Holding má dlouhodobý výhled, který nám umožní investovat do budoucnosti, urychlí náš růst a zajistí, že se stále budeme opírat o to, na čem skutečně záleží – na našich lidech, naši pacientech a našich zákaznících,“ dodává Michiel Boehmer.

Podle Jana T. Nielsena, CIO skupiny A.P. Moller Holding, zapadá Unilabs do směrování dánského koncernu ideálně. "Unilabs nabízí důležité řešení společenských výzev v oblasti zdravotní péče. Specializované odborné znalosti, rozvoj v oblasti průmyslu a inovací v neposlední řadě dokonalost procesů jsou rozhodujícími faktory úspěchu, abyste se stali důvěryhodným partnerem poskytovatelů zdravotní péče,“ řekl Jan T. Nielsen.